Recipes for the home bakers and cake lovers

, ,

Hjemmelavet Marcipan

Mange forbinder marcipan med den dejlige (eller stressede) juletid. Men vi bruger det meget oftere end som så. Til fx. overtræk på kager, i kager, i tærter, til is, chokoladebarer og andre søde sager.
Og ofte hvis man skal ud og købe marcipan med masser af mandler, skal man op i meget dyre prisklasser. Meget af det lidt billigere marcipan, består nemlig mest af abrikoskerner, og kun mellem 11% – 20% mandler.

Men så er det jo heldigt at det ikke er så svært at lave selv. Og så kræver det næsten ingen ingredienser. Mandler (selvfølgelig), sukker, flormelis og vand. Det mest tidskrævende (og kedelige) ved processen, er at smutte alle de mandler. Men resultatet er det hele værd.


Ingredienser:

200 g mandler
1 dl vand
1 dl sukker
50 g flormelis

Fremgangsmåde:

 • Start med at smutte mandlerne.
  Hæld kogende vand over mandlerne og lad dem stå i ca. 10 min.
  Skyld dem i koldt vand og smut derefter alle mandlerne, og lad dem tørre helt. Smut dem gerne dagen før, så du er helt sikker på de er tørre.
 • Kog vand og sukker op, og lader det koge i ca. 2 minutter, til en sukker-sirup.
 • Blend de tørre mandler så fint som muligt (Medmindre du gere vil have lidt mere bid og grovere marcipan).
 • Hæld mandelmelet i en skål og rør siruppen i lidt af gange med en ske, til det bliver en ensartet masse. OBS! det er ikke sikkert du skal bruge al sirup.
 • Ælt til sidst flormelisen ind i marcipanen, til du har en blød og fast masse. Smag til hvor meget flormelis du synes skal i.
 • Pak den ind i husholdningsfilm, og put den i køleskabet.
  Så er den klar til brug! Enkelt!

Lyst til at vise mig dine kreationer? Så tag mig på instagram @aslaugsbakery, facebook Aslaug’s Bakery, eller på TikTok @aslaugsbakery. Ville elske at se dem!

/Aslaug

Flere lækkerier

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Cecilia Aslaug Bendixen

Bage blogger og mad fotograf

Hej og velkommen til min bageblog Aslaug’s Bakery.
Her finder du opskrifter på brød, kager og en masse søde sager.

Jeg startede denne bage-blog tilbage i 2017. Jeg havde lige droppet ud af min konditor uddannelse grundet stress og angst. Og bagning var en af de få ting der stadig holdte min livsgejst oppe.
Så valgte at starte denne blog for at kunne samle alle mine opskrifter et sted og for at dele min erfaring og passion for bagværk med andre.

Glæder mig til at dele glæden ved bagværk med dig.

Cecilia Aslaug Bendixen

Personlige favoritter

A balanced diet is a cookie in each hand.

Udforsk